De ‘gank nao Meersje’ in het Sacramentsoctaaf van Geulle aan de Maas naar de Sacramentsbasiliek in Meerssen

Op 22-6-2019 in GEULLE-MEERSSEN

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV), in samenwerking met Heemkundevereniging Meerssen, een rondwandeling (7,5 km heen en 7,5 km terug), met als doel Meerssen, dat al sinds 1222 een pelgrimsoord is van het H.Sacrament.

wandeling Meerrsen 2
De pelgrimswandeling begint om 09.30 uur met een inleiding en de pelgrimszegen in de Mariakapel van de Sint-Martinuskerk van Oud Geulle (Kerkplein, Geulle a/d Maas).
De tocht gaat via de hellingbossen van het Maasdal naar buurtschap Kasen, waar bij een oud wegkruis op de Kruisberg een bezinningsmoment is. Via twee ecoducten over de autoweg A2 en langs buurtschap Humcovcen wordt om plm. 12.00 uur de imposante basiliek van het  H.Sacrament bereikt. Daar is een bezinningsmoment en de ‘Meerssener Gank’, gevolgd door een pauze op een van de gezellige terrasjes op de Markt ernaast. 
Om 13.30 uur begint de wandeling via Bunde en het Bunderbos terug naar Geulle aan de Maas, dat rond 15.30 uur zal worden bereikt.
 
Deelname aan de pelgrimswandeling is gratis; een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig: om 09.30 uur aanwezig zijn in de kerk van Oud Geulle is voldoende. Voor meer informatie: www.spvlimburg.nl
 
 
Meer informatie over de wandeling vindt u hier.
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda