Informatieweekend voor jongeren over vrijwilligerswerk met straatkinderen in ontwikkelingslanden

Op 6-4-2019 in ASSEL

Het weekend is een goede manier om te kijken of vrijwilligerswerk met straatkinderen iets voor je is. Het weekend wordt georganiseerd door jongeren met ervaring op projecten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Heb jij interesse in internationaal vrijwilligerswerk? Wil jij meer weten over de achtergrond van straatkinderen en straatjongeren? Wil jij weten tegen welke uitdagingen je als vrijwilliger kan aanlopen? Kom dan van vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 april naar het informatie- en trainingsweekend van SAMEN in Assel, nabij Apeldoorn. Het weekend is een goede manier om te kijken of vrijwilligerswerk met straatkinderen iets voor je is. Het weekend wordt georganiseerd door jongeren met ervaring op projecten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.  
 
SAMEN heeft contact met straatkinderenprojecten in Azië, Latijns-Amerika en Afrika en biedt jongeren de mogelijkheid om daar voor een periode van drie tot zes maanden als vrijwilliger of stagiaire te werken. Tijdens het weekend worden presentaties gegeven van vrijwilligers en stagiaires die recent terug zijn gekomen van een project. Daarnaast zijn er workshops waarin jongeren actief aan de slag gaan met het onderwerpen als verantwoord vrijwilligerswerk doen, de achtergrond van straatkinderen en interculturele communicatie. Het is een interactief weekend waarin jongeren in contact komen met oud-vrijwilligers en andere jongeren met vergelijkbare plannen. De kosten voor deelname aan het informatieweekend inclusief verblijf en maaltijden waaronder een intercultureel diner zijn 35 euro.
 
Straatkinderen
In veel derde wereldlanden heerst grote armoede. Vaak concentreert deze armoede zich in en rond grote steden. Daar vind je dan ook vaak duizenden kinderen die de dupe zijn van de armoede: straatkinderen. Sommigen van hen leven op straat en slapen nog thuis, voor anderen is de straat hun thuis geworden. 
Meer informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op www.samen.org.
 
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda