Retraitedagen – Vreemdeling ben ik (13-15 mei)

Op 13-5-2019 in HUIJBERGEN

Aan de hand van bijbelteksten over vreemdelingschap en vreemdeling zijn gaan we in op vragen als: Hoe ervaar ik mijn aanwezigheid op deze wereld? Ben ik een vreemdeling op aarde? Wie of wat draagt mij als vreemdeling? Waar en hoe kom ik thuis?

 
Retraitedagen – Vreemdeling ben ik
 
Het vreemdelingschap op aarde behoort tot het wezen van het christelijk geloof. Christenen zijn pelgrimsreizigers, gericht op een nieuwe wereld, door Jezus Koninkrijk Gods genoemd. Deze gerichtheid is een centraal thema in de Bijbel.
 
De ervaring van vreemdeling-zijn kan beangstigen en bevrijden tegelijk. Waar ben je thuis of waarmee ben je verbonden wanneer je toch ‘slechts’ vreemdeling bent? Maar ook: als vreemdeling ben ik vrij, ik hoef me niet te hechten aan geld en goed en bezit. Vreemdelingschap helpt je in vrijheid te leven. Tegelijk geeft de bijbel aan dat bevrijd vreemdelingschap een verantwoordelijkheid meebrengt: behoed de aarde maar bezit haar niet. En: ontferm je over de mens die als jij, vreemdeling is of als vreemdeling bij je aanklopt. 
 
Drie dagen van gesprek, ontmoeting en verdieping in een bosrijke omgeving. 
 
Data      maandag 13 mei – woensdag 15 mei 2019 
Tijd       aankomst maandag 14.00 uur – vertrek woensdag 14.00 uur
Waar     Broederhuis St. Marie - Boomstraat 7 Huijbergen
Kosten   €125,- 
aanmelden: franck@abcfh.nl of via www.abcfh.nl
 
 
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda