Ontmoetingsdag in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Op 7-12-2018 in ST. AGATHA

Stichting Echo stelt onderzoekers op het terrein van religieuze geschiedenis weer graag in de gelegenheid over hun onderzoeksvragen en -bevindingen met u als genodigden in gesprek te gaan.

Echo
 
Stichting Echo stelt onderzoekers op het terrein van religieuze geschiedenis weer graag in de gelegenheid over hun onderzoeksvragen en -bevindingen met u als genodigden in gesprek te gaan. Op vrijdag 7 december 2018 verwelkomen we u dan ook graag op onze traditionele Ontmoetingsdag in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, St. Agatha (bij Cuijk).
 
Het programma bestaat uit een zestal presentaties, verzorgd door onderzoekers uit Nederland en Vlaanderen. Gelegenheid tot gesprek en discussie is er steeds in aansluiting op de lezingen en tijdens de goed verzorgde lunch en borrel. Sprekers zijn Professor Marit Monteiro, die momenteel de laatste hand legt aan een biografie over psychiater Anna Terruwe, zal een key-note bijdrage verzorgen met de titel Strijd om de ziel: geestelijke gezondheidszorg in de wereld van de Nederlandse religieuzen 1945-1965. Deze lezing zal worden gevolgd door enkele andere presentaties met telkens gelegenheid tot discussie en debat.; de kersvers gepromoveerde dr. Kristien Suenens van het KADOC in Leuven; dr. Gabrielle Dorren (over haar studie naar de Vrouwen van Bethanië); dr. Ad Poirters (onderzoek naar de Soeterbeeckcollectie van het regularissenklooster in Ravenstein); dr. Brian Heffernan (over zijn onderzoek naar de geschiedenis van de Ongeschoeide Karmelietessen in Nederland); en de jonge Vlaamse dominicaan Anton Milh die zal spreken over het ‘donatisme’, een observantiebeweging bij de Kapucijnen.
 
De volledig verzorgde dag vindt plaats op vrijdag 7 december in de aangename setting van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te Sint Agatha. Deelname kost €25,- (incl. lunch, koffie/thee en borrel). De ontvangst start om 9.30u, de afsluitende borrel begint om 16.30u. U kunt zich inschrijven door een mailtje te sturen naar info@stichting-echo.nl. U ontvangt dan verdere betaalgegevens.
 
Wij hopen u te mogen verwelkomen in Sint Agatha over iets meer dan twee weken.
 
Joep van Gennip, voorzitter
Chris Dols, vice-voorzitter
Marieke Smulders, secretaris
 
 
 
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda