Bijeenkomst religieuzen bisdom Den Bosch: Het verhaal gaat door...!

Op 15-10-2018 in HEESWIJK

De bisschoppelijk gedelegeerde voor de religieuzen in het bisdom Den Bosch organiseert op 15 oktober een bijeenkomst om te spreken over samenwerking.

Sinds enige tijd kent bisdom Den Bosch weer een gedelegeerde voor de religieuzen in de persoon van Hans van Bemmel ofm.  Hij wil religieuzen in het bisdom en hun geassocieerde leden/bondgenoten/derde orde/… bij elkaar brengen om gezamenlijk te bespreken op welke manier de samenwerking tussen de verschillende groepen onderling en de samenwerking met het bisdom bevorderd kan worden. Dat gaat gebeuren op 15 oktober aanstaande in de Abdij van Berne in Heeswijk.

De bijeenkomst heeft als thema ‘Het verhaal gaat door …!’ We praten gezamenlijk over de vraag hoe we onze gemeenschappelijke  toekomst vorm kunnen geven en elkaar daarin inspireren.

Programma

  • 10.00 uur: welkom met koffie en thee
  • 10.30 uur: opening door Hans van Bemmel ofm, bisschoppelijk gedelegeerde introductie door gastheer Denis Hendrickx o.praem, inleidingen door Mgr. Gerard de Korte en Jos Deckers en               gelegenheid tot het informeel uitwisselen van gedachten
  • 12.15 uur: eucharistieviering waarin Mgr. De Korte voorgaat
  • 13.15 uur: lunch
  • 14.30 uur: forumdiscussie en samenvatting
  • 16.00 uur: afsluiting van de bijeenkomst en gelegenheid voor een drankje.

De dag is bedoeld voor vertegenwoordigers van religieuze gemeenschappen en coördinatoren van de met hen verbonden lekengemeenschappen binnen ons bisdom.

Kosten voor deelname aan deze dag bedragen 15 euro (bij binnenkomst te voldoen).

Graag vóór 1 september aanmelden bij janssen@sistersofcharity.nl . Meer informatie: Hans van Bemmel ofm: roepingenwerving@hotmail.com

 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda