Symposium In vrede samenleven

Op 22-9-2018 in UTRECHT

In september 2018 brengt de Syrisch-katholieke priester Jacques Mourad op uitnodiging van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken een bezoek aan Nederland. In Syrië en Irak zet Jacques Mourad zich in voor vrede en interreligieuze dialoog. In dit symposium proberen we de verbinding te leggen tussen interreligieuze dialoog in het Midden-Oosten en in Europa.

De Syrisch-katholieke monnik Jacques Mourad was overste van het klooster Mar Elian in Syrië. Op 21 mei 2015 werd hij in de stad Qaryatayn door IS ontvoerd. Hij overleefde vijf maanden gevangenschap in Raqqa en Qaryatayn. Hij werd door moslimvrienden bevrijd. Sinds zijn bevrijding zet hij zich onvermoeibaar in voor vrede en interreligieuze dialoog in Irak en Syrië.
Op dit symposium zullen drie sprekers het woord voeren. p. Jacques Mourad zal spreken over zijn ervaringen op het gebied van de interreligieuze ontmoeting en dialoog in Syrië en Irak. Dhr. Rasit Bal en prof. dr. Marcel Poorthuis zullen  spreken over godsdienstvrijheid, verdraagzaamheid en interreligieuze dialoog in Nederland.

Datum: za 22 sept 2018 13:30 - 16:30
Locatie: Janskerk  Utrecht
Meer informatie en aanmelden: www.oecumene.nl 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda