Zomerretraite

Op 6-8-2018 in STEYL

Deze vijfdaagse retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen,klooster st Michael in Steyl.

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in dezeretraite. Dan neem je tijd voor jezelf en je vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Meditaties vormen de belangrijkste 'voertuigen' van deze retraite en deze vormen een belangrijke sleutel om bij jezelf te komen en vanuit het contact met je bron helderheid te scheppen en nieuwe groei mogelijk te maken.

Ook is er gelegenheid (op basis van vrijwilligheid) deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits): een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme. De middagen zijn voor jezelf, om te rusten, te lezen of te wandelen in de omgeving.

Deze vijfdaagse retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen,klooster st Michael in Steyl. Laat je inspireren door deze prachtige retraite op een bijzondere locatie. Maak kennis met uiteenlopende meditatievormen. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden.

Meer informatie over de zomerretraite vindt u hier

Zomerretraite

Terug naar de agenda Terug naar de agenda