Lezing Dr. Ralf Bodelier

Op 1-7-2018 in SINT AGATHA

Dr. Ralf Bodelier uit Tilburg is theoloog, filosoof en publicist. Zijn interesses liggen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, religie, globalisme, mensenrechten en ecomodernisme. Hij is sinds 2016 oprichter en hoofd van het mediaplatform World’s Best News-NL, dat graag positieve berichtgeving wil laten zien, m.n. ook over Afrika en andere landen in het Zuiden.

Lezing Dr. Ralf Bodelier op zondag 1 juli om 14.30 uur in St. Agatha.

Titel: ‘Mogen we ook optimistisch zijn over Afrika?’

Dr. Ralf Bodelier uit Tilburg is theoloog, filosoof en publicist. Zijn interesses liggen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, religie, globalisme, mensenrechten en ecomodernisme. Hij is sinds 2016 oprichter en hoofd van het mediaplatform World’s Best News-NL, dat graag positieve berichtgeving wil laten zien, m.n. ook over Afrika en andere landen in het Zuiden. World’s Best News gelooft in feiten, optimisme en vooruitgang. Regelmatig schrijft hij artikelen in de Groene Amsterdammer of de NRC. Hij noemt zichzelf een ‘curious cosmopolitan’. Ralf woont en werkt regelmatig in Malawi, waar hij ook groepsreizen heen begeleidt.

Zijn boek ‘Kosmopoliet & Krottenwijk’ is een populaire versie van zijn dissertatie en gaat over de fundamenten van het kosmopolitisme (wereldburgerschap) en hoe dit doorwerkt voor de mensen in de sloppenwijken in Afrika, m.n. in Malawi. Uitg. Celsus, Tilburg 2012.

Bekijk ook de Nederlandse webdocumentaire op www.ndirande.com/nederlands 

Deze gaat over krottenwijken als motoren achter de ontwikkelingsdoelen en is opgenomen in de sloppenwijk Ndirande in Malawi, een van de grootste sloppenwijken van Zuidelijk Afrika met 250.000 bewoners, door Ralf Bodelier met behulp van lokale professionals, afkomstig uit de wijk zelf.

Voor meer info over Ralf, zie ook: www.thecuriouscosmopolitan.com  en www.worldsbestnews.nl

Bovenstaande lezing vindt plaats op de eerste verdieping van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24, 5435 XD St. Agatha. De lezing is gratis toegangelijk en vangt aan om 14.30 uur en duurt ongeveer 1 uur. Daarvoor en daarna kunt u tussen 13.00-17.00 uur op de begane grond de tentoonstelling ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Zusters en Witte Paters in Afrika’ bezoeken. Voor de lezing graag aanmelden vantevoren via tel. 0485-311007 of via info@erfgoedkloosterleven.nl   Voor meer info en routebeschrijving kijkt u op: www.erfgoedkloosterleven.nl  of  www.wittezusters.nl

 

 

 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda