Zuster Emmanuele Sipkema gekozen in Bestuur KNR

Zuster Emmanuele Sipkema, priorin Liobaklooster Egmond

Zuster Emmanuele Sipkema  is op 29 september gekozen tot lid van het Bestuur KNR. Dit gebeurde tijdens de Algemene Vergadering. Zuster Emmanuele studeerde  medische microbiologie en theologie. Zij trad 30 jaar geleden in bij de Benedictinessen van het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. Sinds 18 jaar is zij priorin van deze gemeenschap.  In april 2022 werd ze tevens gekozen in het eerste Algemene Bestuur van de Europese Congregatie van Benedictinessen.

Samen optrekken

Omdat ze wegens verplichtingen elders niet zelf bij de Algemene Vergadering aanwezig kon zijn, stelde zuster Sipkema zich via een filmpje voor. Daarin verwees ze naar het Synodale Proces en het belang van communio en participatio. “Door samen op te trekken als religieuzen kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan Kerk en samenleving, ” aldus zuster Emmanuele. “De toekomst van het religieuze leven en de KNR gaan mij aan het hart.” Met haar ervaringen als priorin van de gemengde gemeenschap van het Liobaklooster en van in het Algemeen Bestuur van de Europese Congregatie hoopt zij een goede bijdrage te kunnen leveren aan de KNR.

Met de verkiezing van zuster Sipkema heeft het bestuur weer zeven leden. In juni van dit jaar werd pater Mark-Robin Hoogland verkozen tot voorzitter, na het vertrek van abt Bernardus Peeters. Omdat hij al lid was van het Bestuur, ontstond een vacature.

Delen