Weekend voor katholieke jongeren in aanloop naar Wereldjongerendagen 2023

Ga mee naar Ameland! Weekend voor katholieke jongeren in aanloop naar Wereldjongerendagen 2023

Grootste jongerenevenement ter wereld in Lissabon, thuisversie op Ameland

Om alvast de smaak te pakken krijgen voor de WJD in Lissabon organiseert Jong Katholiek van 27-29 januari 2023 WJD@Home. Een ‘mini-Wereldjongerendagen’ op Ameland, voor jongeren van 15-30 jaar. WJD@Home, inmiddels een beproefd concept en een event met een gevestigde naam binnen het landelijke Katholieke jongerenwerk, biedt aan jongeren een mooie setting om elkaar te ontmoeten, om samen het katholieke geloof te vieren. Ze blikken bovendien vooruit naar het grootste jongerenevenement ter wereld, namelijk dé Wereldjongerendagen, in Lissabon (1-6 augustus 2023).

De laatste keer dat de WJD@Home op Ameland werden gehouden was 29 april t/m 1 mei 2022. Ruim honderd jongeren kwamen daar toen samen. Er werd onder meer gebeden voor alle jongeren die naar de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon willen gaan, “om gesterkt te worden door hun ontmoeting met jongeren van over de hele wereld en de ontmoeting met paus Franciscus.” Van de bisschoppen waren mgr. Van den Hende van bisdom Rotterdam, mgr. Van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden en mgr. Mutsaerts van bisdom
’s Hertogenbosch aanwezig.

Omdat de deelnemende jongeren tijdens WJD@Home nieuwe vrienden maken en oude bekenden weerzien, is de het de perfecte opstap naar de Wereldjongerendagen in 2023 in Portugal. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en er staan inhoudelijke en creatieve workshops op het programma.

De WJD@Home 2022 worden georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek. De organisatie hoopt dat opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden voor het weekend op Ameland. De vorige keer was het enthousiasme groot, zowel onder de deelnemers als bij de organisatie en de aanwezige bisschoppen.

Reis naar en van WJD@home

Op 27 januari 18.00 en 20.00 uur vertrekt de boot vanuit Holwerd naar Ameland.

Op 29 januari arriveert rond 18.15 uur de boot vanuit Ameland op het vasteland, in Holwerd.

Er zal vanuit diverse plaatsen in het land busvervoer worden georganiseerd naar de vertrekplaats van de boot naar Ameland, zodat iedereen op 27 januari op tijd bij de boot is. Concrete informatie daarover zal zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt via www.wjd.nl/wjdhome en via de social media kanalen van de Wereldjongerendagen 2023.

Aanmelding en kosten

Aanmelding is mogelijk tot 16 januari 2023 en loopt via www.wjd.nl/wjdhome.

Leeftijd: jongeren van 15 tot en met 30 jaar.
Kosten: € 85,- per persoon

Kijk voor meer informatie over de WJD in Lissabon ook op www.wjd.nl

Informatie en contact

Voor verdere vragen over deelname aan WJD@Home en/of persvragen; neem contact op met Jochem Oor (landelijk projectleider Wereldjongeren 2023):
jochem@jongkatholiek.nl

06 2341 0593

Delen