Webinar over vrouwen in het synodaal proces

Poster webinar Women in synodality

De Australische ambassadeur bij de Heilige Stoel, Hare Excellentie Chiara Porro, organiseert in samenwerking met pater Antonia Spadaro van ‘Civilta cattolica’ een webinar over vrouwen in het synodaal proces op 16 december, van 10.30uur tot 12.30 uu.

Drie vrouwelijke religieuzen en twee katholieke vrouwen zullen reflecteren op hun persoonlijke betrokkenheid bij de huidige synode en hun visie op het proces delen. Alle spreeksters zijn lid van de Synodecommissie: Zr. Nathalie Becquart als ondersecretaris, Zr. Patricia Murray als lid van de commissie spiritualiteit, Zr. Beatrice Faye als lid van de commissie theologie, Susan Pascoe als  lid van de commissie methodologie en Myriam Wijlens als consultor.

De voertaal van het webinar is Engels. U kunt online deelnemen via deze link

Speciale pagina over de synode

Elders op deze website heeft de KNR een speciale pagina ingericht met informatie over de synode. Daar vindt u o.a. informatie over het hele proces en links naar diverse documenten. De Congregatie voor de Religieuzen heeft alle conferenties van religieuzen, waaronder de KNR, opgeroepen een eigen inhoudelijke bijdrage aan te leveren voor de Bisschoppensynode over synodaliteit.  In de eerste maanden van 2022 zal de KNR daarom een aantal (online) activiteiten organiseren om met de religieuzen in gesprek te gaan over de thema’s van de Synode. Meer informatie is binnenkort te vinden op de speciale synodepagina.

Myriam Wijlens

Myriam Wijlens is Nederlands theologe en hoogleraar canoniek recht aan de Universiteit van Erfurt (Duitsland). Paus Franciscus benoemde Myriam Wijlens tot ‘consultor’ van de Vaticaanse Bisschoppensynode. Pater Stefan Tertünte scj sprak met haar over de Synode en welke rol de religieuzen hierbij kunnen spelen. Een ingekorte versie van het interview is verschenen in Bulletin 2021-3. Op de synodepagina is het volledige interview te vinden.

Op 10 januari organiseert de KNR een webinar met o.a. Myriam Wijlens over de synode. Meer informatie volgt binnenkort

Delen