Slotviering Walk for Homs in Sint Janskathedraal

Deelnemers Walk for Homs bij Sint-Catharinadal
Deelnemers Nita van Bergen en Anne-Claire van der Lugt bij de zusters van Sint-Catharinadal

Van 5 tot en met 10 april 2022 wordt de pelgrimstocht Walk for Homs gelopen. Deze tocht  is opgedragen aan de in 2014 in Syrië vermoorde pater Frans van de Lugt sj. In zes dagen lopen de deelnemers bijna 160 kilometer – van Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch.   Pater Van der Lugt, woonde en leefde veertig jaar in Syrië. Hij gaf retraites, zette zich in voor jongeren en stond open voor iedereen. Voor veel mensen heeft abouna (vader) Frans, zoals veel Syriërs hem noemden, heel veel betekend. Zijn visie op het leven leeft voort, maar zijn projecten moeten weer vanaf de grond opge­bouwd worden. Door de oorlog is er veel verwoest. De Walk for Homs vraagt aandacht voor deze projecten en wil met de sponsorgelden de opbouw te ondersteunen zodat men­sen in Syrië weer een toekomst krijgen.
Een van de deelnemers is Nita van Bergen, medewerkster van de KNR. Veel religieuzen steunen haar en de Walk for Homs

Vieringen

De 21 deelnemers zijn afgelopen dinsdag 5 april vertrokken vanuit Amsterdam. De tocht begon met een viering met mgr. Hendriks in de Obrechtkerk, de kerk waar Frans van der Lugt in zijn jonge jaren naar de kerk ging. Op 7 april, de sterfdag van pater van der Lugt, begon de dag met woorden van Frans van der Lugt.  De deelnemers liepen deze dag de tocht in stilte. In de avond werden zij hartelijk ontvangen door de Norbertinessen van Sint Catharinadal en woonden daar de vesperviering bij. Deze stond geheel in het teken van Frans van der Lugt.

De tocht eindigt op zondag 10 april in ‘s-Hertogenbosch met een viering in de Sint Janskathedraal met mgr. de Korte. Aanvang 16.30 uur. Wie aanwezig wil zijn wordt gevraagd een donatie te doen voor de projecten die gesteund worden door Walk for Homs.

Meer horen en zien

Op de speciale website is alle informatie te vinden. Verschillende deelnemers houden op facebook een blog bij over deze pelgrimstocht. Zaterdagavond 9 april besteed het radioprogramma Zin in Weekend aandacht aan de Walk for Homs. NPO radio 5 rond 18.25 uur.
Op zondag 10 april staat de uitzending van Kruispunt in het teken van Frans van der Lugt en de Walk for Homs. NPO2 17.45 uur.

 

 

 

Delen