Video van de Paus: gebed voor alle vrouwelijke religieuzen

Video van de Paus februari 2022 Voor vrouwelijke religieuzen en Godgewijde vrouwen

In zijn maandelijkse Video van de Paus, vraagt paus Franciscus ons deze maand speciaal te bidden voor alle vrouwelijke religieuzen en Godgewijde vrouwen. “Wat zou de Kerk zijn zonder hen?, stelt hij aan het begin van de video. Hij roept de zusters op zich in te blijven zetten voor de armen, de gemarginaliseerden en de slachtoffers van mensenhandel. En om op deze manier te blijven getuigen van Gods liefde.
Hij moedigt vrouwelijke religieuzen aan om te strijden als ze het gevoel hebben onrechtvaardig te worden behandeld, ook binnen de kerk.

Tot slot vraagt de paus ieder van ons te bidden voor de alle vrouwelijke religieuzen en gewijde vrouwen. Danken wij hen voor hun werk en de wijze waarop zij steeds antwoorden blijven geven op de noden en uitdagingen van deze tijd.

De Video van de Paus

Elke maand verspreidt het Wereldwijde gebedsnetwerk van de paus een nieuwe videoboodschap van paus Franciscus waarin hij het gebed van eenieder vraagt voor een speciaal thema. Deze maand dus voor de vrouwelijke religieuzen en Godgewijde vrouwen.

Bekijk de video hieronder.

Meer video’s van het Netwerk

Meer over het werk van (vrouwelijke) religieuzen in ons land

Delen