KNR zoekt coördinator Klooster op Wielen

Het klooster op wielen tijdens een van de festivals
Het klooster op wielen tijdens een van de festivals

De KNR is op zoek naar een nieuw coördinator voor het  Klooster Op Wielen. Deze gaat zorgdragen voor de aanwezigheid van dit mobiele klooster en een aantal religieuzen op festivals.

Klooster op Wielen

Het Klooster op Wielen is een mobiel klooster, gerealiseerd in een omgebouwde caravan. Hiermee presenteren we het religieuze leven op (seculiere) festivals en evenementen. Het Klooster op Wielen biedt een stiltekapel, modern biechthokje en gesprekshoek zowel binnen als buiten de caravan. Eromheen wordt een kloostertuintje ingericht met creatieve en reflectieve opdrachten. Centraal staat de ervaring van festivalbezoekers om letterlijk stil te mogen zijn en ‘stil te staan’ bij levensvragen. Daarbij is de ontmoeting met religieuzen bij het Klooster op Wielen onmisbaar.

Het Klooster op Wielen wil jonge mensen van 16-36 jaar uitdagen om even uit de hectiek te stappen en tijd te maken voor rust en bezinning geïnspireerd door de christelijke levensbeschouwing. We vertalen waar mogelijk het thema van het festival naar de leefwereld van de bezoeker en verbinden dit aan het kloosterleven. We willen jonge mensen laten proeven dat kloosters met een open blik naar de wereld kijken en dat iedereen er welkom is.
Het Klooster op Wielen is een aantal jaren geleden gestart als initiatief van de toenmalige commissie Jongerenwerk Religieuzen en is op een paar festivals te bezoeken geweest. Dat leverde leuke gesprekken en ervaringen op. Vanwege de coronamaatregelen waren er afgelopen twee jaar geen festivals en evenementen waar het Klooster op Wielen naar toe kon.

Enthousiaste coördinator

Vanwege het stoppen van de huidige coördinator is het de KNR op zoek naar iemand die deze taak over kan nemen. De coördinator zorgt voor contacten met festivals en evenementen en regelt dat het Klooster op Wielen daar een plek krijgt. Er is een poule van een aantal jongere religieuzen die bereid is enkele keren per jaar aanwezig te zijn bij het Klooster op Wielen. De coördinator zorgt dat er steeds enkele religieuzen bij de festivals zijn en is ook zelf (meestal) ter plekke aanwezig. Daarnaast zorgt de coördinator voor de nodige publiciteit via de website en sociale media.

Lees alle informatie over de vacature

Meer over Klooster op Wielen

 

 

Delen