Religieuzen bidden mee voor toewijding Oekraïne en Rusland aan Onbevlekt Hart van Maria

Onze lieve vrouwe van Fatima

Op vrijdagmiddag 25 maart zal paus Franciscus de mensheid en in het bijzonder Rusland en Oekraïne toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Daarmee plaatst de paus Rusland en Oekraïne onder haar bescherming. De toewijding vindt plaats in de Sint-Pietersbasiliek te Rome.

De paus zal het gebed met de toewijding van Rusland en Oekraïne aan het Onbevlekt Hart van Maria uitspreken op vrijdag 25 maart om 17.00 uur tijdens een viering op het feest van de Aankondiging (van de geboorte en menswording van Jezus).  Hetzelfde gebed, op dezelfde dag, zal worden gebeden in de bisdommen wereldwijd.

Oproep aan priesters, religieuzen en gelovigen

De paus schreef hierover een brief aan alle bisschoppen in de wereld. Hij nodigt daarin priesters, religieuzen en gelovigen uit aan deze akte van toewijding mee te werken door 25 maart “in hun kerken en gebedshuizen bijeen te komen, zodat het heilige volk van God een smeekbede, vanuit het hart en in koor, tot Maria, onze Moeder, kan richten.”

De KNR vraagt alle religieuzen om aan deze oproep van paus Franciscus gehoor te geven en op 25 maart in hun eigen gemeenschappen het toewijdingsgebed mee te bidden.

“Bijna een maand is verstreken sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, die da­gelijks onmetelijk leed berokkent aan het zo zwaar beproefde volk en de wereldvrede bedreigt”, schrijft de paus in de brief aan de bisschoppen. “In dit donkere uur is de Kerk dringend geroepen om met voorbeden ten bes­te te spreken bij de Vredevorst en om haar nabijheid te betuigen aan hen die recht­streeks door het conflict getroffen worden. Ik ben dankbaar voor de velen die met grote vrijgevigheid hebben gereageerd op mijn oproepen tot gebed, vasten en liefda­digheid.”

Lees meer over de toewijding aan het Onbevlekte Hart van Maria

Lees de brief van de paus

Toewijdingsgebed in het Nederlands

Delen