Kloostertuin Stadsklooster San Damiano geopend

Kloostertuin Stadsklooster San Damiano

Van mei tot en met oktober is de kloostertuin en -kerk van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand open voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken waar je vrij kunt wandelen, even kunt zitten en je de vogels om je heen hoort zingen.

Audiotour

Ook kun je met een boekje en een audiotour op je eigen telefoon een bezinnende wandeling maken langs twaalf plekken in de tuin waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Zij zijn de inspiratiebronnen van de bewoners van het Stadsklooster.

De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar werken de broeders en zusters van San Damiano samen met vrijwilligers uit de buurt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo creëren ze nog meer leven, kleur en beleving in de tuin.

De kloosterkerk is ook open tijdens deze middagen (m.u.v. 9 juli). Je kunt hier rustig even rondkijken, plaatsnemen en een kaarsje branden.

De bewoners van het Stadklooster zorgen voor ontvangst in tuin en kerk en gaan graag in gesprek.

Praktische informatie

Data:14 mei, 11 juni, 9 juli (alleen de tuin is open), 13 augustus, 10 september en 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Adres: van der Does de Willeboissingel 12, ‘s-Hertogenbosch

Open Kloosterdag

Wilt u het Stadsklooster San Damiano zelf bezoeken en meer weten over de bewoners en hun keuze voor dit leven, dan kunt u terecht op zondag 15 mei. Het Stadsklooster is een van de deelnemende kloosters aan de Open Kloosterdag op zondag 15 mei.

Delen