Online magazine met terugblik op het Jaar van het Brabants Kloosterleven

Cover online Magazine Ontmoeten en verbinden t.g.v. Jaar van het Brabants Kloosterleven

Deze week verscheen een speciaal magazine waarin wordt  teruggeblikt op het Jaar van het Brabants Kloosterleven. 2021 was een bijzonder kloosterjaar omdat vier kloostergemeenschappen een jubileum vierden. Deze vormden een mooi aanleiding om de rijke Brabantse kloostergeschiedenis in het licht te zetten en om de samenwerking tussen mensen en organisaties die zich verbonden weten met het kloosterleven te verstevigen. Ook de KNR was hier bij betrokken.

In gesprek

Hoe gaan we om met duurzaamheid? Wat verbindt ons als mensen? Waar vinden wij rust en bezinning? Op allerlei plekken zijn mensen over deze vragen in gesprek gegaan. Presentator Oscar Kocken deed dat in de podcast Kloosterleven, onder andere met broeder Guido. De trappist pleit voor meer contact tussen de kloosters en de maatschappij. “Er valt hier niets te halen. Er vallen wel ontmoetingen te regelen en van elkaar te leren,” zegt hij in het magazine.

Bio-boer Siebe ging lunchen bij zuster Marijke in Megen en genoot van de rabarbergemberjam. Die verkoopt hij nu in zijn winkel. “Zelf ben ik niet enorm gelovig, maar je hoeft niet gelovig te zijn om dezelfde waarden te hebben, erover na te denken en ernaar te leven”, aldus Siebe.

Bijzondere ontmoetingen

Zuster Bettina en Carmen Coolen wandelden eerder samen over Ons Kloosterpad. Het leverde een fraaie foto op die de website Brabants Kloosterleven siert. De ontmoeting betekende ook het begin van een bijzondere band tussen twee vrouwen die allebei kiezen voor een eerlijk leven.

De organisatie is blij met alle ontmoetingen tijdens het kloosterjaar en heeft vertrouwen in verdere versteviging van dit bijzondere netwerk.

Naar het magazine 

Delen