Drie nieuwe rondwandelingen bij Ons Kloosterpad

Klooster Nazareth Oirschot
Klooster Nazareth Oirschot, start- en eindpunt van een van de nieuwe wandelingen

Rond diverse kloosters en abdijen langs Ons Kloosterpad zijn rondwandelingen uitgezet. Deze lussen zijn over het algemeen binnen twee uur te wandelen. Komende weken komen daar drie nieuwe rondwandelingen bij: in Oirschot, Megen en Uden.

Oirschot

Op 2 april wordt de rondwandelingen in Oirschot officieel geopend. Het programma start om 9.45 uur met een Franciscaanse viering in de kapel van het klooster Nazareth. Om 10.30 uur opent de wethouder van de gemeente de wandelroute en onthult hij het paneel. De rondwandeling (9.8 km) laat wandelaars kennismaken met het rijke religieuze verleden en erfgoed waar Oirschot bekend om staat. De route leidt langs elf erfgoedlocaties. De route is te downloaden via Visit Brabant.

Megen en Uden

De rondwandeling rond Megen krijgt een feestelijke aftrap op 13 april. Het programma wordt binnenkort bekend. Deze rondwandeling van 4.8 km laat je de schitterende natuur rondom het clarissen- en franciscanenklooster in vestingstad Megen ontdekken.

En 1 mei is de lancering van de rondwandeling Uden. Daar verricht burgemeester Paul Rüpp om 10.00 de openingshandeling van de rondwandeling ‘Vluchtoord voor verdreven kloosterlingen’ (10,7 km) in Museum Krona.

Ons Kloosterpad

Ons Kloosterpad is een lange afstandswandeling van ongeveer 330 kilometer. In vijftien etappes wandel je van klooster naar klooster. Ons Kloosterpad is vorig jaar geopend ter gelegenheid van het Jaar van het Brabants Kloosterleven. Alle routes en veel achtergrondinformatie zijn te vinden in het Bindboek. Dit boek krijgt binnenkort een derde druk. Er zijn in het afgelopen jaar al meer dan 5000 exemplaren van verkocht. Naast informatie over de route, lees je hierin ook verhalen over het de geschiedenis van bijna 1000 jaar kloosterleven in Brabant.

De rondwandelingen zijn uitgezet om ervoor te zorgen dat niet alleen de lange afstandswandelaar aan zijn trekken komt via Ons Kloosterpad, maar dat ook mensen die graag wat minder kilometers willen maken kunnen genieten van de prachtige kloosters en de natuur eromheen.  Eerder zijn er al routes geopend bij Heeswijk en rond Aarle-Rixtel.

Alle routes zijn verkrijgbaar via Visit Brabant

Het Bindboek is te bestellen via Berne Media

 

Delen