Nieuw bestuur Unie van vrouwelijke oversten (UISG)

Nadia Coppa voorzitter UISG 2022 -2025

De Italiaanse zuster Nadia Coppa is op 10 mei 2022 door de Internationale Unie van Oversten van Vrouwelijke Religieuzen (UISG) verkozen tot nieuwe voorzitter. Zij volgt zuster Jolanda Kafka op. Nadia Coppa werd geboren op 21 januari 1973 en is sinds 2017 algemene overste van de congregatie van de Aanbidders van het Bloed van Christus. Zij studeerde psychopedagogiek aan de Universiteit van Firenze en werkte daarna als hulpverlener bij drugverslaafden en alcoholisten in Pisa. Later ging zij zich toeleggen op de begeleiding van mishandelde vrouwen en vrouwen in crisissituaties. Ze werd eerst penningmeester en daarna algemene overste van haar congregatie.

Zuster Mary Teresa Barron van de zusters van Onze Lieve Vrouw van de Apostelen is verkozen tot vicevoorzitter. De andere nieuwe raadsleden zijn de oversten Roxanne Schares, Theodosia Baki,  Graciela Francovic, Theresa Purayidathil, Josè Gay Miguel, Miriam Altenhofen, Rita Calvo, Antonietta Papa, Dolores Lahr, Patricia Villaroel en Anna Josephina D’Souza.

Bijna 700 algemene oversten uit meer dan 70 landen, waarvan er 520 ter plaatse aanwezig waren, namen deel aan de bijeenkomst. De ontmoeting stond in het teken  van de aanstaande bisschoppensynode over synodaliteit in de Kerk. De deelnemers bespraken de actuele thema’s en uitdagingen diepgaand, ingeleid door een 10-tal gastsprekers en verder uitgediept in werkgroepen.

Bestuur UISG 2022-2025

Het nieuwe bestuur van de UISG voor de periode 2022 – 2025

Bron: UISG/Kerknet.be

Meer informatie over de gekozen raadleden

Zie ook: Ruim 700 religieuzen spreken over synodaliteit

Delen