Pater Mark-Robin Hoogland cp gekozen in bestuur UCESM

Pater Mark-Robin Hoogland
Pater Mark-Robin Hoogland

Op  19 april jl. is pater Mark-Robin Hoogland gekozen als lid van het Bestuur van de UCESM. UCESM is de Unie van Europese conferenties van religieuzen, waar de KNR ook lid van is. Van 22  tot 24 maart werd het eerste deel van Algemene Vergadering gehouden. In eerste instantie zou, deze tweejaarlijkse bijeenkomst in Nederland plaatsvinden, maar vanwege corona werd er online vergaderd. Op 19 april kwamen alle voorzitters en vice-voorzitters van de Europese conferenties van religieuzen online samen voor de verkiezingen van een nieuw bestuur voor de periode 2022 – 2026.

Bestuur UCESM

Zij kozen als voorzitter pater Jānis Meļņikovs sj  uit Letland. Zuster Olena Bys csa is gekozen tot vice-voorzitter en de Ierse zuster Mary Hanrahan pbvm en de Nederlandse pater Mark-Robin Hoogland cp zijn gekozen als lid.  Pater Hoogland is secretaris van het Dagelijks Bestuur van de KNR. Hij is provinciaal overste van de passionisten in Nederland.
Van 20 t/m 23 oktober volgt het tweede deel van de Algemene Vergadering van UCESM. Dan komen zo’n negentig religieuzen vanuit verschillende Europese landen alsnog samen in conferentieoord Abdij Rolduc in Kerkrade.

Janis Melnikovs sj voorzitter UCESM

Janis Melnikovs sj voorzitter UCESM

Zuster Mary Hanrahan pbvm lid bestuur UCESM

Zuster Mary Hanrahan pbvm lid bestuur UCESM

Zuster Olena Bys csa vice-voorzitter UCESM

Zuster Olena Bys csa vice-voorzitter UCESM

 

Delen