Nederlandse vertaling werkdocument continentale fase synode beschikbaar

Logo synode 2021 -2024

Op 27 oktober jl. presenteerde het secretariaat van de bisschoppensynode in Rome het werkdocument voor de tweede, continentale fase van het synodaal proces.  Inmiddels is een Nederlandse vertaling van het document beschikbaar. Het is vertaald door de KNR.

Het werkdocument  voor de continentale fase is door een internationale werkgroep opgesteld aan de hand van alle ontvangen verslagen vanuit de hele wereld. Het benoemt open en eerlijk tal van herkenbare thema’s. Het verlangen naar een ‘luisterende, barmhartige en warme kerk’ vanuit Nederland klinkt ook door in de reacties vanuit alle andere delen van de wereld. Het document kreeg de titel ‘Vergroot de ruimte in uw tent’, naar Jesaja 54,2.

Webinar 7 december ‘Hoopvol op weg naar een synodale kerk’

Het werkdocument zal de gesprekken voeden die de komende maanden door katholieken wereldwijd worden gevoerd ter voorbereiding op de bisschoppensynode in oktober 2023 en oktober 2024.  KNR organiseert samen met het Netwerk Katholieke Vrouwen en het bisdom ‘s-Hertogenbosch op 7 december a.s. een webinar rond het werkdocument. Het webinar start op 19.00 uur met een versperviering vanuit de Sint Jan. Vervolgens is er om 19.30 een inleiding van prof. Myriam Wijlens, betrokken bij het secretariaat van de synode. Hierna volgen verschillende reactie.

Iedereen is uitgenodigd deel te nemen aan het webinar. Aanmelden is niet nodig. U kunt het volgen via de websites van de drie organisaties.

Lees het werkdocument voor continentale fase Synodaal Proces

Delen