Mgr. Paul Tschang In-Nam benoemd tot nieuwe nuntius voor Nederland

Mgr. Paul Tschang In-Nam

Mgr. Paul Tschang In-Nam is benoemd tot nuntius in Nederland. Dat maakte het Vaticaan vandaag bekend. Hij volgt daarmee mgr. Aldo Cavalli op die eind 2021 is benoemd tot visitator voor het bedevaartsoord Medjugorje. Als nuntius  zal mgr. Paul Tschang In-Nam  het Vaticaan officieel vertegenwoordigen  bij de Nederlandse regering en de Bisschoppenconferentie.

Diplomatieke ervaring.

Mgr. Tschang In-Nam is in 1949 geboren in Zuid-Korea en in 1976 priester gewijd. Hij heeft een  doctoraat in de dogmatische theologie en werd in 2003 tot titulair aartsbisschop van Amantia gewijd.
In 1985 ging hij werken voor de diplomatieke dienst van het Vaticaan en heeft daardoor brede internationale ervaring hij was o.a. gestationeerd in El Salvador, Ethiopië, Syrië, Frankrijk, Griekenland en België. In 2002 werd hij benoemd tot nuntius in Bangladesh en later in Oeganda. Momenteel is hij nuntius voor Thailand, Cambodja en Myanmar en gedelegeerde voor Laos. Hij was daar betrokken bij het aanhalen van de diplomatieke banden tussen het Vaticaan en Myanmar.

 

Delen