Laatste Her en Der Nieuwsbrief verschenen

AEN logo

Vandaag werd de laatste Nieuwsbrief Van Her en Der verzonden naar zo’n 450 abonnees verzonden.  Deze maandelijkse nieuwsbrief van het Afrika Europa Netwerk verscheen voor de 300 ste keer.  “Met spijt moet ik meedelen dat dit ook het laatste nummer is. De AEN-werkgroep is de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. Ondanks pogingen om nieuwe leden te werven, is versterking uitgebleven. Om die reden lijkt het nu beter de activiteiten te stoppen. We hopen dat het stokje op de een of andere wijze zal worden overgenomen door een nieuwe generatie missionarissen. Die zal dat ongetwijfeld op eigen manier gaan doen.” schreef redacteur Gerard Moorman in zijn begeleidende mail.

Elke maand verstuurde het AEN onder redactie van Gerard Moorman een korte nieuwsbrief van twee pagina’s om aandacht te vragen voor ontwikkelingen in Afrika. Het AEN legde de laatste jaren voornamelijk in voor eerlijke handel, toegang tot gezondheidszorg, landrechten en duurzaamheid op dit continent. Het was de Nederlandse tak van het Afrika European Faith and Justice Network.  Bijna 200 nieuwsbrieven verschenen onder redactie van pater Cor van den Brand m.afr., die jarenlang secretaris en inspirator van het AEN was tot aan zijn overlijden in 2012. Gerard  Moorman nam toen het stokje over van hem, nadat zij al enige tijd hadden samengewerkt.

De lezers van de AEN Nieuwsbrief Her en Der zullen de berichten over Afrika niet in het geheel hoeven missen. Zij kunnen zich abonneren op de Nieuwsbrief Missionaire Agenda, waar de ontwikkelingen in Afrika zeker ook gevolgd kunnen worden.

 

 

Delen