KNR stuurt dagelijks een roepingsverhaal

Roepingenweekend franciscanen

Tijdens de Nationale roepingenweek, die gisteren van start is gegaan, stuurt de KNR dagelijks een roepingsverhaal, een gebed en verdere informatie rond.
Vandaag het roepingsverhaal van broeder Rangel Geerman, die ruim twintig jaar geleden koos voor een leven als franciscaan:

Iets dat van binnenuit komt

Kort vertellen over mijn keuze om franciscaan te worden is niet eenvoudig.
Het is iets dat van binnenuit komt. Er is ook twijfel aan vooraf gegaan, maar uiteindelijk verliet ik als 22-jarige – op hoop van Zegen – mijn baan en mijn huis.
Ik heb niet voor de gemakkelijkste weg gekozen. Om dicht bij God te zijn heb ik bewust de stap genomen om de week van Pasen door te brengen bij de franciscanen. Ik had een diep verlangen om mij met lichaam en ziel op Hem te richten. Omdat ik innerlijk wist dat ik door Hem bemind en gezien word, wilde ik ruimte maken om dat te verdiepen. Steeds vaker kwam het verlangen in mij op om aan dat geheim raken.
Maar ik wist ook dat ik het niet alleen kon. Daarom zocht ik dat in een klooster, samen met anderen die ook geroepen zijn. Ik heb hier de liefde ontdekt, een liefde waar ik mij met lichaam en geest aan kan geven.
Nu, na ruim 20 jaar, ben ik nog steeds mijn weg als franciscaan aan het ontdekken.
Ik ben hier gelukkig geworden door open te staan voor de kleine tekenen die van God komen en niet van mij. Via een weg van openheid en telkens los laten, drong dit geluk door tot mijn diepste kern.

Denk je wel eens dat franciscaan worden iets voor jou zou kunnen zijn? Kom dan naar het kennismakingsweekend van 12 – 14  november

 

Nationale Roepingenweek

Van zondag 7 tot en met zaterdag 13 november zijn er in elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen activiteiten of vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.

Doel van deze speciale week is het fundamentele belang van bijzondere roepingen voor de Kerk te benadrukken. Dat gebeurt jaarlijks op Roepingenzondag, maar deze dag komt door de Eerste Heilige Communie-vieringen en andere zaken steeds meer onder druk te staan. Daarom een hele week op een ander moment in het jaar, namelijk rond het hoogfeest van de heilige Willibrord, patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie.

Dagelijkse filmpjes en roepingsverhalen

Gedurende deze week zal de KNR via de facebookpagina Huis van de Roeping en via het instagramaccount KNRnieuws dagelijks roepingsverhalen, filmpjes en -gebeden verspreiden. Het is ook mogelijk deze via mail te ontvangen. Wie dat wil kan zich opgeven via secretariaat@knr.nl

Lees de eerste berichten

Delen