Kloosterfestival Tussen stilte en storm

Poster Kloosterfestival Tussen Stilte en Storm

Tussen stilte en storm is het thema van het Kloosterfestival dat in Nieuw Sion gehouden wordt. Van 25 t/m 28 augustus zijn jongeren tussen 19 en 39 jaar welkom in Diepenveen. Tijdens het festival volg je ritme van het klooster met gebed, tijd voor stilte, workshops en arbeid. In de avonden is er muziek van diverse singer-songwriters en tijd voor gezelligheid.

Evenals voorgaande jaren zijn er weer verschillende paters, broeders en zusters aanwezig. Je kunt met hen in gesprek tijdens een wandeling en zij verzorgen samen met anderen diverse workshops. Zo is er een workshop over missie, over gebeden schrijven, meditaties, Titus Brandsma en over je roeping in jouw leven. Elke dag zijn er op vaste tijden viering in de kloosterkerk en er zijn diverse ruimtes waar je jezelf terug kan trekken voor stilte, bezinning en gebed of juist op een creatieve manier aan de slag kunt gaan rond het thema Tussen stilte en storm.

Volgens de oude kloosterregel Ora et Labora is er ook tijd ingeruimd om aan de slag te gaan. Dat kan in de keukenploeg, in het koor of door klussen te doen in de moestuin of het klooster zelf.

Meer informatie en het complete programma

 

 

 

 

 

Delen