Hoor je Mij? Maak kennis met vrouwelijke religieuzen

Hoor je Mij? is een initiatief van negen gemeenschappen van vrouwelijke religieuzen in de regio Den Bosch, Arnhem en Nijmegen. Eens per maand zet een van de gemeenschappen de deuren open voor jonge vrouwen die meer willen weten over het leven als zuster. Tijdens de middagen vertellen een of twee leden van de kloostergemeenschap over hun leven. De deelnemers kunnen samen vieren, bidden en eten met de zusters..

De zusters gaan met de deelnemers in gesprek over de vraag wat Gods plan is met hun leven en hoe zij daar vorm aan kunnen geven. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?  Zou het leven in een kloostergemeenschap een optie kunnen zijn?

Verschillende gemeenschappen

Het initiatief is vorige jaar van start gegaan. Inmiddels zijn de data voor het seizoen 2022 / 2023 gepland. Deelnemende kloostergemeenschappen: Birgittinessen Uden, Missiezusters Dienaressen van de H. Geest in Uden, Dominicanessen van Neerbosch in Nijmegen, Trappistinnen Arnhem, Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel, Karmelieten Boxmeer, Clarissen Megen en de Godgewijde Maagden van het bisdom Den Bosch.

Het zijn verschillende gemeenschappen met ieder een eigen manier van leven. Sommige leven in een besloten klooster en zijn gericht op gebed en werk in de eigen gemeenschap. Andere gemeenschappen zijn meer naar buiten gericht. De zusters leven niet alleen in het klooster maar zijn ook actief daarbuiten: bij de voedselbank, in parochies, in de thuiszorg, met vluchtelingen, met studie en verkondiging. Verschillende groepen zijn erg internationaal.  Elk heeft een eigen spiritualiteit en charisma. Door deze kennismakingdagen kunnen vrouwen kijken of ze zich bij een of enkele van deze gemeenschappen thuis zouden kunnen voelen.

Kijk voor alle data in de agenda. Daar vindt je ook  kennismakings- en oriëntatiedagen van andere gemeenschappen

Meer over Hoor je Mij?

 

Delen