Hoor je Mij? Kennismaken met religieuze gemeenschappen in Limburg

Hoor je Mij Limburg

In navolging van het initiatief Hoor je Mij? in het bisdom Den Bosch, is er nu ook een Hoor je Mij? groep gestart in Limburg. Vijf gemeenschappen van zusters en Godgewijde leken organiseren één zaterdag in de maand een kennismakingsbijeenkomst.

Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap. Je ontmoet een zuster die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap.
De eerste bijeenkomst is bij de zusters Dominicanessen van Sint Cecilia in Sittard. Deze vindt plaats op 22 mei.

Hoor je Mij? Bisdom Den Bosch

In september vorig jaar startte negen gemeenschappen van vrouwelijke religieuzen en de Godgewijde maagden van het bisdom Den Bosch met het initiatief Hoor je mij? Inmiddels zijn er op diverse plekken kennismakingsbijeenkomsten geweest. Een enkele was online vanwege de beperkingen rond corona. Bij elke ontmoeting waren verschillende geïnteresseerde jonge vrouwen aanwezig die meer willen weten over het leven in een klooster.

Roepingenkring

Naast de kennismakingsbijeenkomsten bij kloostergemeenschappen, zijn er in het bisdom Den Bosch ook twee Roepingenkringen. Eén in Nijmegen en één in Eindhoven. Drie maal per jaar is er een ontmoeting waarbij een priester en een zuster vertellen over hun leven. Ze gaan in gesprek met de deelnemers over het onderscheiden van Gods plan. Daarnaast wordt er samen gegeten, gebeden en eucharistie gevierd. De eerstvolgende roepingenkring is op 2 april in Eindhoven.

Meer over Hoor je Mij?

Overzicht van alle kennismakingsbijeenkomsten

Delen