Herdenking omgekomen vluchtelingen in Stadsklooster San Damiano

Drie bewoners van Stadsklooster San Damiano met de silhouetten van enkele omgekomen vluchtelingen

Op zondag 20 juni is het wereldvluchtelingendag. Alleen al op de vlucht naar Europa zijn meer dan 44.000 mensen omgekomen. Mensen stierven aan de Europese grenzen, verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of vroren dood in de bergen van de Balkan en de Alpen. Mensen die nog in leven hadden kunnen zijn.

Tijdens de vieringen in Stadsklooster San Damiano van zondag 20 juni en in de week tot en met 25 juni wordt hier bij stilgestaan. Hiermee sluiten de broeders en zusters aan bij de actie van organisatie Migreat. Deze organisatie biedt noodzakelijke hulp aan migranten. Door heel Europa heen zullen de overleden vluchtelingen herdacht worden. Ook op het strand van Scheveningen is een grote herdenking. De organisatie roept plaatselijke gemeenschappen op in hun eigen plaats mee te doen.

Namen en silhoueten

In Stadsklooster San Damiano klinken verspreid over het ochtend- en avondgebed van  zaterdag 19 juni t/m vrijdag 24 juni 106 namen van overleden vluchtelingen. Op zondag 20 juni wordt in de Eucharistieviering om 10:30 uur aandacht besteed aan de meer dan 44.000 dodelijke slachtoffers van het Europese asiel- en migratiebeleid. Van veel slachtoffers kennen we de namen niet, van een aantal zal een silhouet in de kerkbanken een plek krijgen. Letterlijk en figuurlijk willen we hen een plek geven, omdat zij onze naasten zijn. Zij hadden hier kunnen zitten.

Meebidden

U kunt ook een half uur meebidden van zaterdag 19 juni 18:30 uur, of van 21 t/m 25 juni om 07:30 uur of ’s avonds van zondag 20 juni t/m vrijdag 25 juni om 17:30 in de kerk van Stadsklooster San Damiano in ‘s-Hertogenbosch

Alleen voor de Eucharistieviering op zondag 20 juni geldt dat u zich moet aanmelden. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur kunt u reserveren. Via ons telefoonnummer 073 – 613 01 55 kunt u zich aanmelden voor de zondagsviering.

Meer informatie over de actie van Migreat

Meer over Stadsklooster San Damiano

 

Delen