Groen Gelovig webinar over Laudato Si’

Groengelovig 2021

Afgelopen weekend (vrijdag 28 en zaterdag 29) mei werd het online Groen Gelovig evenement gehouden. Vrijdagavond werd het evenement geopend met een viering, muziek en diverse sprekers. Het gebedsmoment werd verzorgd door dominicaan Jan Laan. De opening is hier nog terug te zien.

Op zaterdagochtend waren er diverse online workshops, webinars en in de middag konden mensen aan de hand van handreikingen zelf actief bezig zijn op eigen locatie.

Webinars

Gedurende hele week zijn er nog diverse webinars over hoe we als gelovigen ons actief kunnen inzetten voor de zorg voor de aarde. Een van deze webinars wordt verzorgd door de Laudato Si werkgroep Nederland met als  thema: “Zorg voor het ‘gemeenschappelijk huis’: het verrassende perspectief van Laudato si’ ”

Vaak spreken christenen over zorg voor de schepping in termen van ‘rentmeesterschap’. Dat suggereert dat wij de schepping beheren, als een landgoed. Maar in Laudato si’ spreekt paus Franciscus over de schepping als een huishouden waar wij deel van zijn. In deze webinar duiken we met Erik Borgman met ons in de encycliek van paus Franciscus. Welk nieuw perspectief levert dat op?

Het webinar is te volgen via deze link op woensdag 2 juni van 20.00 tot 21.30 uur

Delen