Groen Gelovig evenement van start

Groengelovig 2021

Vanavond 28 mei start het Groen Gelovig festival. Dit jaar geheel online. De start vindt plaats op vrijdag 28 mei met muziek en twee TED talks. Op zaterdag 29 mei is er gedurende de hele ochtend een livestream en zijn er diverse proeverijen. In deze online webinars en workshops komen diverse thema’s aan bod. Er zijn diverse workshops rond duurzaam leven en hoe je dat zelf of in je kerkelijke gemeenschap in de praktijk kunt brengen. Dom Bernardus Peeters zal spreken over spiritualiteit en duurzaamheid.

Workshop over Laudato Si’

In de week die volgt zijn er op diverse avonden nog webinars te volgen die worden verzorgd door de verschillende participanten van Groen Gelovig. Zo verzorgt Erik Borgman op 2 juni namens de Laudato Si’ werkgroep Nederland een webinar over de boodschap van paus Franciscus in de encycliek Laudato Si’. Wij zijn geen rentmeesters, die over de aarde heersen, maar we zijn een onderdeel van de schepping en maken deel uit van dit gemeenschappelijke huis.

Groen Gelovig is een tweejaarlijks terugkerend evenement dat wordt gedragen door diverse organisaties die zorg voor de schepping hoog in het vaandel hebben staan: Micha Nederland, EO, Tearfund, Kerk in Actie, GroeneKerken, ChristenUnie, CGMV, Christen Contact Agrarisch (CCA), A Rocha en Laudato Si’-werkgroep Nederland. GroenGelovig wordt ondersteund door Missie Nederland.

In de  Laudato Si’ werkgroep Nederland werken o.a. de KNR, Vastenactie, Cordaid en de bisdommen samen om het gedachtengoed van deze encycliek breder onder de aandacht te brengen. De werkgroep staat onder voorzitterschap van bisschop Gerard de Korte. Zie ook www.laudato-si.nl

Bekijk het hele programma en koop tickets

Delen