Gebedsmarathon tegen mensenhandel

Gebedsmarathon tegen mensenhandel UISG

Met de nadrukkelijke steun van paus Franciscus vindt op dinsdag 8 februari een internationale gebedsmarathon plaats tegen slavernij en mensenhandel. De dag wordt georganiseerd door het internationale netwerk van vrouwelijke religieuzen Talitha Kum. Dit is in 2009 opgericht door de Internationale Unie van Vrouwelijke Religieuzen (UISG). Het virtuele gebed in vijf talen en op de vijf continenten. Iedereen kan zich voor kortere of langere tijd kan aansluiten. Er zijn bijdragen uit 30 landen. De gebedsmarathon is dinsdag tussen 9.00 en 17.00 uur online te volgen op de campagnewebsite van Talitha Kum.
Zie ook het tijdschema

Videoconferentie Santa Marthagroep

Op dinsdag en woensdag is er een internationale videoconferentie over mensenhandel  op initiatief van de zogeheten Santa Marthagroep. Hierin komen kerkleiders, afgevaardigden van politie- en ordediensten en afgevaardigden van ngo’s samen voor de coördinatie van de strijd tegen de mensenhandel. De organisatoren vragen ook om het initiatief mee te ondersteunen en bekend te maken met de hashtag #PrayAgainstTrafficking.

Heilige Josephina Bakhita

8 februari is de feestdag van de Heilige Josephina Bakhita. In 2014 is haar feestdag door paus Franciscus uitgeroepen tot gebedsdag tegen mensenhandel. Bakhita is beschermheilige van Soedan en tegen mensenhandel. Zij werd geboren in Soedan en als zevenjarig meisje ontvoerd en als slaaf verkocht en vele malen doorverkocht. Haar laatste eigenaar, de Italiaanse consul in Khartoem, nam haar mee naar Italië, en deed haar cadeau aan een vriend. Daar werd ze kindermeisje en kwam ze in contact met het katholieke geloof. Later trad zij in bij de zusters van Liefde van Canossa waar zij een toegewijd leven leidde tot aan haar dood in 1947. In 2000 werd ze heiligverklaard.

Zie ook liturgische suggesties voor de Gebedsdag tegen Mensenhandel

 

Delen