Europese religieuzen vergaderen in Rolduc

Abdij Rolduc

Zo’n vijftig vertegenwoordigers van Europese conferenties van religieuzen vergaderen de komende dagen in Abdij Rolduc in Kerkrade. Hier wordt het tweede deel van de Algemene Vergadering van de UCESM gehouden. Dit is de Unie van Conferenties van Religieuzen in Europa. De deelnemers komen uit twintig landen bij elkaar om te spreken over de toekomst van religieus leven in Nederland. Vanwege corona werd eerder in maart een deel van de bijeenkomst online gehouden. Normaal gesproken komt de UCESM tweejaarlijks bijeen in een van de Europese landen.

Donderdag 20 oktober vond de opening plaats met een eucharistieviering, diner en kennismaking. Vrijdag en zaterdag wordt met elkaar gespreken over het religieuze leven in Europa in deze tijd. Sprekers zijn o.a. zuster Catharina Al o.p., en zuster Anne-Marie Bos o.carm.  en professor Tomáš Halík. Ook zullen de bezoekers kennis maken met enkele religieuzen instituten in Nederland.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de UCESM en de KNR omdat Nederland dit keer gastland is. KNR-voorzitter pater Mark-Robin Hoogland cp is tevens lid van het bestuur van UCESM. Namens de KNR zijn pater Mark-Robin Hoogland cp, zuster Sara Böhmer op en de heer Simon Evers aanwezig.

Meer over UCESM

Delen