Dominicanen houden fietsbedevaart naar Brielle

Dit jaren vieren de dominicanen wereldwijd dat de stichter van hun Orde der Predikers Sint Dominicus (±1170-1221) 800 jaar geleden is overleden. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar organiseren de broeders dominicanen in Rotterdam een fietsbedevaart. En wel op zondag 8 augustus, de feestdag in de katholieke kerk waarop elk jaar Dominicus wordt herdacht.

Dominicanen sluiten zich niet op in kloosters, maar verplaatsen zich

“Christenen zijn mensen van de weg”, zegt broeder Michael-Dominique, “en dominicanen ook. Dominicus stuurde zijn broeders van het eerste uur er op uit de wereld in om te prediken. En dat doen we tot op de dag van vandaag. Dominicanen sluiten zich niet op in kloosters, maar verplaatsen zich. Ze zijn met en onder de mensen. Dat willen we met deze fietsbedevaart nog eens onderstrepen. En we nodigen iedereen uit met ons mee te fietsen!”

De huidige dominicanen in Rotterdam kwamen in 2018 lopend aan in de stad na een pelgrimstocht van zes dagen door Nederland. “We willen zoiets weer doen, maar dan op kleinere schaal, en dit keer per fiets. We gaan vanuit Rotterdam naar Brielle zo’n dertig kilometer fietsen. Daar is een bedevaartsplek ter ere van de Martelaren van Gorcum. Een van deze 19 martelaren was dominicaan Joannes van Keulen. Op 09 juli 1572 werden ze in Gorcum vermoord. Brielle is daarmee een echte dominicaanse bedevaartsplek”, zegt Michael-Dominique.

Programma

De dag verloopt als volgt:
09:00 uur: vertrek Rotterdam vanaf het Steiger, Hang 18. Onderweg stoppen we voor een versnapering.
13:00 uur: Eucharistieviering in Brielle op het Hoogfeest van Sint Dominicus en lunch (wordt verzorgd)
14:30 uur: Vertrek terug richting Rotterdam
18:00 uur: Vespers in St. Dominicuskerk (Het Steiger) in Rotterdam

Aanmelden

Iedereen is van uitgenodigd om mee te fietsen en/of mee te vieren in Brielle (Eucharistieviering) of Rotterdam (Vespers). Om de kosten van eten en drinken te dekken vragen we om een bijdrage van € 7,50 p.p. Meld je aan door een bericht te sturen naar: viering@dominicanen010.nl

 

Delen