Diverse online adventsretraites van religieuzen

Advent

Komend weekend start de Advent. Diverse religieuze ordes en congregaties bieden in deze periode online retraites.

Dominicanen

In aanloop naar Kerstmis verzorgt dominicaan Henk Jongerius elke Adventszondag een online miniretraite. Vanaf het begin van de coronacrisis is hij gestart met deze online miniretraites en heeft een eigen stijl en publiek opgebouwd. Hij brengt elke adventszondag om 15.00u een meditatie van een minuut of twintig. Meld je hier aan.

 

Het Dominicanenklooster Huissen biedt daarnaast twee keer per week een tekst of een video aan.
Deze adventsperiode is er de serie ‘Hemel en aarde zijn wij’, waarvoor zich nu al duizend mensen hebben ingeschreven. De serie bestaat uit vier teksten die gelezen of beluisterd kunnen worden en vier video’s. Op dinsdag- en donderdagochtend krijg je een meditatie in je mailbox. De laatste meditatie wordt op kerstavond verstuurd. Hopelijk zullen dan weer velen samen kijken, om 20:00u. Lees hier meer en meld je aan.

Jezuïeten

‘Hoop bedriegt niet’ is de titel van de adventsretraite 2021 van de jezuïeten. Auteur Jan Stuyt sj laat deelnemers stilstaan bij drie verschillende momenten van Jezus’ komst. “Ieder mens moet zwanger worden van God en God baren, steeds opnieuw.”
De jezuïeten verzorgen al vele jaren digitale advents- en veertigendagenretraites. Jan Stuty sj is daarbij geen onbekende. Ook in 2010 verzorgde hij een serie.
Als deelnemer van de digitale retraite ontvang je in de adventstijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.
Meer informatie en aanmelden

Lees ook het interview met Jan Stuyt over deze retraite op Ignis Webmagazine

Delen