‘De Leken’ met abt Denis Hendrickx op Festival Boulevard

De Leken, theater op zoek naar de waarden van het kloosterleven

Op 8 augustus is er een voorstelling van De Leken op theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. Eén van de gasten van theatermaker en presentator Oscar Kocken is abt Denis Hendrickx. Zij gaan gesprek over het thema ‘Groeipijn’.

De Leken

De Leken is een programma in het kader van Het Jaar Van Het Brabants Kloosterleven.
In een inspirerende zoektocht naar hoe wij samen onze toekomst willen vormgeven, ontmoeten hedendaagse, futuristische en traditionele denkbeelden elkaar, in een theatrale eredienst vol open gesprekken, muziek, poëzie, theater en persoonlijke biechten. Wat kunnen we meenemen van de kloostertraditie en wat laten we liever achter? Welke oeroude leefregels zijn nu nog actueel, welke verdienen het te worden afgestoft en wat gaan we vanaf nu radicaal anders doen? De Leken gaan graag te rade bij de experts.

Groeipijn

In deze voorstelling op het theaterfestival Boulevard is het thema ‘Groeipijn’.  Samen  schrijver Daan Windhorst gaat Oscar Kocken in gesprek met enkele gasten, waaronder abt Denis Hendrickx. Verder zijn er bijdragen van o.a.  muzikanten Iris Penning & Mirthe de Jonge, spokenword-artiest Schiavone Simson, coach en verteller Emma Voerman, actrice Bibi van Lieshout, psychoanalyticus Willem Heuves.

Een programma over hoe we dingen anders aan moeten gaan pakken in de toekomst.  In ons persoonlijke leven, in ons werk, in de maatschappij. En toch, overal zijn valkuilen, die ontstonden waar iemand ooit de kop in het zand stak. Wat maakt veranderen zo moeilijk? Waarom doen nieuwe ontwikkelingen en nieuwe (zelf)inzichten soms zo veel pijn?

Jaar van het Brabants Kloosterleven

In het kader van het Jaar van het Brabants Kloosterleven, zijn er diverse voorstellingen van De Leken op verschillende locaties. Steeds met verschillende gasten, waaronder ook religieuzen. En steeds over andere thema’s. Eerder dit jaar was er al een voorstelling in DOMUS-DELA in Eindhoven over sterfelijkheid. Zie ook www.brabantskloosterleven.nl

Meer informatie over deze voorstelling en het kopen van kaarten

 

Delen