Clarissen Megen starten crowdfunding voor meditatieruimte

De gemeenschap begon 550 jaar geleden in Boxtel en kwam 300 jaar gelden naar Klooster Sint Josephberg in Megen. Beide jubilea worden dit jaar tijdens verschillende momenten herdacht. De zusters zijn echter ook gericht op de toekomst en hebben diverse plannen ontwikkeld. Een daarvan is het bouwen van een grotere meditatieruimte. Daarmee willen de clarissen tegemoet komen aan de toegenomen belangstelling voor meditatie. Het bouwen van een grotere meditatieruimte is echter geen onderwerp voor de externe financiering door instanties.

Meer gasten laten delen in het leven

Met het bouwen van een nieuwe, grotere meditatieruimte kunnen meer gasten delen in het biddende leven van de zusters en genieten van fijne stilte dagen en retraite. Door meditatie ervaar je op inspirerende wijze ontspanning, verdieping en verbinding met jezelf.

De lockdown maakte meer dan ooit duidelijk hoe moeilijk én waardevol het is om in de stilte te verblijven. Om ons af te zonderen en op onszelf te worden teruggeworden. De zusters weten als geen ander wat een lockdown met een mens kan doen, indien die met God wordt beleeft. Zij ervaren in die stilte de liefde van God en een bron van wijsheid. Graag laten zij mensen kennismaken met de heilzame stilte middels meditatie. Juist nu.

Crowdfunding

Om de realisatie van een grotere meditatieruimte, en daarmee de gastvrijheid en de mogelijkheden in het klooster, meer kans te geven is daarom gestart met een inzamelingsactie via internet en sociale media. De zusters bieden als dank voor de giften de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek, meditatie-oefeningen en stilteweekenden aan.

Meer informatie over de actie en doneren

Meer informatie over de clarissen in Megen

 

Delen