Broeder Hans van Bemmel ofm en anderen in online theater over sterfelijkheid

Hoe gaan we anno 2021 om met de dood? Die vraag staat 29 maart centraal tijdens de eerste editie van De Leken. Waar creatieven, een religieus en een jonge ervaringsdeskundige onder leiding van theatermaker Oscar Kocken samenkomen voor een uniek, eenmalig programma.

In DOMUSDELA – voormalig klooster Mariënhage – ontmoet een bont gezelschap elkaar voor een inspirerend programma vol open gesprekken, interviews, muziek, preken en meeslepende verhalen, waarin ook de geschiedenis van dit voormalige klooster wordt belicht. Te gast zijn schrijver Daan Windhorst, fransciscanenbroeder Hans van Bemmel, ervaringsdeskundige Jip Schreibers die leeft met een kwaadaardige hersentumor, theatermaker Eva Knibbe die de dood voor het gerecht daagde, schrijver voor De Eenzame Uitvaart Eric Alink en stadsdichter, muzikant Iris Penning. Wat kunnen we meenemen van die traditie en wat laten we liever achter? Welke oeroude leefregels zijn nu nog actueel en wat zijn vandaag de dag onze antwoorden op vragen die levensgroot zijn en tegelijkertijd doodnormaal?

Publiek kan de theatrale dienst gratis online bijwonen via de een livestream

De Leken
In het jaar van het Brabants Kloosterleven onderzoeken theatermaker Oscar Kocken en schrijver Daan Windhorst of het een goed idee is om in 2021 een nieuwe orde te stichten. Dat doen zij in een rondreizende theatrale dienst, waarvan dit de eerste is en i.s.m. de Bibliotheek Eindhoven en DOMUSDELA wordt georganiseerd.

Meer over het jaar van het Brabants Kloosterleven en aankomende activiteiten: www.brabantskloosterleven.nl

Delen