Abt Bernardus Peeters en Floris van Alkemade bij Dutch Design Week

Poster van de Leken met Abt Bernardus

Op woensdag 20 oktober vindt er weer een voorstelling van De Leken plaats. Dit maal in het Parktheater in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week (DDW).

De Leken is een programma in het kader van het Jaar van het Brabants Kloosterleven, waarin filosofen, wetenschappers, kunstenaars, muzikanten, dichters, activisten, idealisten, denkers, doeners én kloosterlingen samen zoeken naar nieuwe antwoorden op de vraag hoe we wij ons leven anno 2021 willen vormgeven en hoe we de toekomst graag tegemoet willen gaan.
Op 20 oktober schuiven abt Bernardus Peeters van de trappistenabdij Koningshoeven en voormalige rijksbouwmeester Floris van Alkemade aan. Van Alkemade is tevens de ambassadeur van het DDW festival en was te zien in Zomergasten  Onder leiding van theatermaker Oscar Kocken laten zij hun licht schijnen op de toekomst van onze leefomgeving.
Tevens zijn te gast  de Eindhovense belevingsarchitect Renée Scheepers, de Eindhovense stadsdichter & singer-songwriter Iris Penning, celliste Mirthe de Jonge en ex-dakloze Ron Vogels. Zij delen hun visies, om zo in een programma vol interviews, muziek, poëzie en preken samen tot een nieuwe vormgeving van onze toekomst te komen.
Eerder waren er al voorstellingen van De Leken rond sterfelijkheid (met broeder Hans van Bemmel), grenzeloosheid  en groeipijn (met abt Denis Hendrickx.

Meer informatie en kaartjes

 Scriptorum

Tijdens de gehele Dutch Design Week is ook het Scriptorium aanwezig in de Catharinakerk. In middeleeuwse scriptoria hadden monniken een dagtaak aan het overschrijven teksten. Om teksten goed leesbaar en begrijpbaar te maken, bedachten ze leestekens, illustraties en lettertypes. In het Scriptorium maak je een digitaal lettertype op basis van jouw handschrift. Gebruik hiervoor een pen, kwast, marker, ganzenveer of ander schrijfgerei. Maak er jouw speciale letters van!
Het lettertype is achteraf te downloaden en te gebruiken op jouw eigen laptop. Van alle in het Scriptorium geschreven letters ontwikkelen de ontwerpers van Autobahn een nieuw lettertype voor straatkrant Sammy.

 

Delen