Abdij van Berne presenteert nieuwe website

Een van de norbertijnen bij de opname van een podcast
Op de website zijn ook verschillende podcast voor en door jongeren te vinden.

Half juli is  de geheel vernieuwde website van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther online gegaan. Naast online informatiepunt is de website nu ook een magazine met elke dag nieuwe en inspirerende artikelen en tevens een online community voor het Jongerencollectief van Berne.

Toekomstplannen

Voor deze uitgebreide opzet is gekozen, omdat de site een belangrijke bijdrage moet gaan leveren aan de toekomstplannen van de abdij. Abt Denis Hendrickx: “Sinds een paar jaar zijn we in Berne bezig met de verschillende bouwstenen van de toekomstplannen die eind 2019 zijn goedgekeurd door o.a. de Provincie Noord-Brabant. O.a. gaat het dan om meer individuele en groepsgasten in Berne, meer inhoudelijke programma’s, meer deelnemers aan activiteiten en meer toeristen. Een goede en aantrekkelijke website is dan onmisbaar. De grote online hulpacties voor Abdij Koningshoeven (kaas) en priorij Sint-Catharinadal (wijn) eerder dit jaar en vorig jaar bewijzen dat er veel mogelijkheden zijn online. Ook Berne gelooft in de kracht en mogelijkheden van een stevige online aanwezigheid.”

900 jaar norbertijnen

Een belangrijke reden om de nieuwe website nog voor de zomer van 2021 online te willen hebben, is ‘900 jaar norbertijnen’ (wereldwijd): een jubileum dat uiteraard ook in de Abdij van Berne wordt gevierd. Tot het eind van dit jaar zullen er diverse activiteiten in en rond de abdij worden georganiseerd. Hopelijk kunnen die allemaal doorgaan, maar uiteraard zal steeds rekening moeten worden gehouden met de geldende coronamaatregelen. Een overzicht van deze activiteiten vindt u op de nieuwe website, waaronder de kloostermarkt op zondag 12 september a.s.

Magazine

Een belangrijk onderdeel is het magazine op de nieuwe site dat via ‘Actueel’ en/of ‘Inspiratie’ te vinden is. In dit online magazine worden dagelijks nieuwe inspirerende interviews, essays, opinie-artikelen en andere artikelen geplaatst. Uiteraard wordt er in dit magazine zoveel mogelijk samengewerkt met de uitgeverij en boek- en abdijwinkel van Berne Media. Berne Media is eigenaar van de grootste online boekhandel in Nederland op het terrein van religie en zingeving.

Jongerencollectief en jongerenprogramma’s

Sinds begin dit jaar is het Jongerencollectief Berne actief: een groep jonge zinzoekers die geïnteresseerd zijn in de vraag wat de spiritualiteit van de norbertijnen voor hen kan betekenen. Op de pagina van het Jongerencollectief vindt de bezoeker o.a. interessante interviews, opinie-artikelen én podcasts. In de podcast-serie ‘AbdijTalks’ wordt door en voor jongeren in gesprek met een aantal norbertijnen van Berne gezocht naar een nieuw perspectief op herkenbare thema’s als balans, keuzestress en twijfel. Eveneens is informatie te vinden over een aantal nieuwe jongerenprogramma’s van de abdij, waaronder ‘Sterrentocht’ en ‘Stiltechallenge’.

Zie: www.abdijvanberne.nl

Delen