Klooster op Wielen

Het Klooster op Wielen is een initiatief van de voormalige commissie Jongerenwerk Religieuzen van de KNR en bedoeld om jonge mensen op festivals ‘stil’ te zetten bij zingevingsvragen.

Jonge mensen bezoeken graag en regelmatig  festivals. Tijdens festivals ontsnappen ze aan hun dagelijks leven en staat daarom vaak open voor nieuwe ervaringen. Ze hebben dan de tijd en openheid om tot gesprek te komen. Het project ‘Klooster op wielen’ biedt hen de mogelijkheid stil te zijn, een kaarsje aan te steken en met een religieus in gesprek te gaan. Er is een stiltekapel,een modern biechthokje en gesprekshoek zowel binnen als buiten de caravan. Ook is er mogelijkheid voor een kloostertuin, en een labyrint.

[klooster op wielen klein]Kaarsje opsteken

Op creatieve manieren jongeren ontmoeten

Het idee voor het project is ontstaan naar aanleiding van de Jongernesynode in 2018. De betrokken religieuzen willen hiermee gehoor geven aan de jongeren  die schreven  “De Kerk zou moeten proberen creatieve nieuwe manieren te vinden om jongeren daar tegen te komen waar zij zich op hun gemak voelen en waar zij op een natuurlijke manier contacten maken: bars, coffee shops, parken, sportzalen, stadions en welke andere populaire culturele centra ook maar.”

Boeken

Het concept van het  ‘Klooster op wielen’ is ontwikkeld en wordt organisatorisch begeleid door Nelleke Matsinger en Marian Timmermans. Het Klooster op Wielen is te boeken voor festivals en evenementen! 

Contactgegevens

website: www.kloosteropwielen.nl
E-mail: kloosteropwielen@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/kloosteropwielen
Instagram: https://www.instagram.com/kloosteropwielen/

klooster op wielen wegwijzer