Don Bosco Werken Nederland

De naam Don Bosco is wereldwijd verbonden aan vele initiatieven rond het welzijn van jeugd en jongeren. In Nederland zijn er verschillende jeugd- en jongerenwerken die zich hebben aangesloten bij de stichting Don Bosco Werken Nederland (DBWN). Zij werken samen en kiezen bewust voor de pedagogische preventieve werkwijze van Don Bosco.
Don Bosco, de inspirator, leefde in de negentiende eeuw in Turijn, waar hij zich met hart en ziel inzette voor jongeren. Hij deed dat op een nieuwe, revolutionaire manier – een manier die nu nog steeds voor veel mensen inspirerend is. De belangrijkste pijlers van zijn werkwijze zijn: hartelijkheid, redelijkheid en zingeving. Don Bosco-werkers zijn écht aanwezig, leven mee, leven voor en noemen iedere jongere bij naam.

Acht organisaties

Acht organisaties zijn momenteel aangesloten bij DBWN. Zij verzorgen uiteenlopende activiteiten voor jeugd en jongeren. Dat kunnen vakantiekampen zijn in het prachtige Assel (DeeBeetje), of sport, spel en activiteiten voor kinderen in Rijswijk. In Amsterdam (Jonathan) worden dak- en thuisloze jongeren en jonge moeders opgevangen en ook in Utrecht (Don Bosco Spirit) wordt jongeren in kwetsbare omstandigheden de helpende hand geboden. Don Bosco Deventer beschikt over twee jongerencentra en is actief in de wijk. En SAMEN (Amsterdam) biedt jongeren de kans om in ontwikkelingslanden korte of langere tijd te gaan werken bij lokale straatkinderenprojecten. Youth-Net biedt dit soort mogelijkheden binnen Europa aan.

DBWN bundelt de krachten van al deze organisaties en faciliteert op het gebied van vorming, communicatie en financiën.

Assel Don Bosco Centrum

Zoek je een geschikte plek voor vorming, bezinning en ontspanning? Werk je met jonge mensen? Dan is het Assel Don Bosco Centrum (ADBC) de aangewezen plek!
Het ADBC is een initiatief van de salesianen van Don Bosco en is een organisatie van vrijwilligers die accomodaties beheert voor activiteiten van en voor jongeren en hun begeleiders. Midden in een schitterend natuurgebied krijg je er alle ruimte om afstand te nemen van alle dagelijkse beslommeringen. Het ADBC beschikt over verschillende gebouwen en voorzieningen, en biedt ruimte aan kleine en grote groepen (10 tot 68 personen), maar ook aan individuele bezoekers.

don bosco mobiele keuken
De mobiele keuken van Don Bosco Deventer

Contactgegevens:

Don Bosco Werken Nederland
Pomphulweg 106
7346 AN  Hoog Soeren
055-519 15 35
donboscowerken@donbosco.nl

Meer informatie over onze stichting en alle aangesloten werken vindt u op onze website:
www.donboscowerken.nl

Assel Don Bosco Centrum
Pomphulweg 106
7346 AN  Hoog Soeren
info@asseldonboscocentrum.nl
055-519 12 01
www.asseldonboscocentrum.nl