De Westerhelling

"De Westerhelling" is de naam van het "het klooster-huis" van de fraters Maristen in Nijmegen. De kern van de spiritualiteit van de fraters Maristen vind je in de woorden: "aandachtig aanwezig". Deze twee woorden geven weer wat de fraters, en allen die met hen verbonden zijn, beweegt en bezielt: zij willen met aandacht aanwezig zijn met name bij en voor jonge mensen in deze wereld. Het is de missie van de fraters Maristen zich in te zetten voor het welzijn en de spirituele vorming van jongeren.

Wat kun je op "De Westerhelling" vinden?

"Een reis naar binnen"
Individuele begeleiding op je levensweg

"De reis naar binnen" is een innerlijke reis, een ontdekkingstocht naar wie je echt wezenlijk bent en naar de Bron van Leven. Het is de meest waardevolle reis die je kunt maken in je leven. Deze innerlijke reis helpt je jezelf beter te leren kennen en brengt je meer en meer in contact met de Bron van Levenskracht die in je is en om je heen. Dat maakt dat je met groeiend bewustzijn, kracht en liefde je verdere levensweg kunt vervolgen; en vaak bovendien ook zoveel lichter, met zoveel meer echt plezier.

Spreekt dit je aan? Kijk voor meer informatie op de website www.eenreisnaarbinnen.nl

"Het Stiltehuis"

Verlang je naar stilte en rust? Tot jezelf komen? Voor een paar dagen of voor langere tijd? Stilte en rust, maar toch ook een groepje jonge mensen om je heen die hetzelfde zoeken als jij? Het "Stiltehuis" op de Westerhelling biedt je mogelijkheden tot individueel verblijf, maar ook zijn er regelmatig Stilteweekenden of Stille dagen. Daarnaast is er elke tweede woensdag van de maand een open "Stille avond".

Heb je belangstelling? Kijk voor meer informatie op de site: www.stiltehuis-nijmegen.nl

"Huis van Aandacht"

"Life is what happens to you when you're busy making other plans", zei John Lennon ooit. Is dit herkenbaar voor je? Ben jij ook vooral bezig met plannen maken en met alles wat je moet en wilt? Heb je daardoor wel eens het gevoel dat je vergeet te leven? Wil jij de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven de aandacht en de tijd geven die ze verdienen? Wil jij ook op een bewuste manier in het leven staan zodat de dingen die je doet in overeenstemming zijn met wie je werkelijk bent? Heb jij ook het verlangen met meer aandacht te leven? Misschien zijn de activiteiten in het Huis van Aandacht dan wel iets voor jou.

Wil je hier meer van weten? Kijk op: www.huisvanaandacht.nl

clara van de ven Gerard de Haan Westerhelling, Annelieke westerhelling Thomas
Clara van de Ven Gerard de Haan Annelieke van den Bergh Thomas Volman

Contactgegevens:

www.eenreisnaarbinnen.nl
De Westerhelling
Sophiaweg 4
6523 NJ  Nijmegen
Tel. 024-3296954
Clara van de Ven:
claravandeven@maristen.nl
Gerard de Haan
gerarddehaan@maristen.nl

www.stiltehuis-nijmegen.nl
De Westerhelling
Sophiaweg 6
6523 NJ Nijmegen
Tel: 06-10484412 (Bij voorkeur tussen 19.30-21.00 uur)
Annelieke van den Bergh
info@stiltehuis-nijmegen.nl

www.huisvanaandacht.nl
Huis van Aandacht
Sophiaweg 6
6523 NJ Nijmegen
Tel: 06 - 57 23 16 84
Thomas Volman