Ignatiushuis

Jarenlang was God taboe, nu is hij overal weer te vinden. Iedereen heeft wel een idee over God, of die nu gezien wordt als ‘Hem’, ‘Haar’ of ‘Iets’. Religie haalt regelmatig de koppen van de kranten, zowel in positieve als negatieve zin. Het lijkt wel of we niet zonder kunnen. Kortom: geloven mag weer! Maar hoe doe je dat dan?

Voor mensen die het reli-shoppen moe zijn of gewoon wat meer willen weten over geloof en religie is er het Ignatiushuis, in hartje Amsterdam. Het Ignatiushuis heeft als ondertitel: “centrum voor geloof en cultuur”. Het werd opgericht in 1985 door de paters Jezuïeten.

Het Ignatiushuis is een samenwerkingsverband van jezuïeten en een groot aantal professionals en vrijwilligers en met een breed oecumenisch christelijk activiteitenaanbod (vanuit een katholieke achtergrond, dat dan weer wel). Centraal staat een heel interessante vorm van christelijke spiritualiteit: de ignatiaanse spiritualiteit. (Zo genoemd naar Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïetenorde.) Maar ook bij de vele overige cursussen op het gebied van christelijke spiritualiteit, dans, kunst of meditatie zijn jongeren van harte welkom, hoewel we dus niet specifiek voor jongeren werken.

We zijn geen klooster en hebben zelf geen overnachtingsmogelijkheid. Maar in een samenwerking van jezuïeten en anderen worden er in de zomer achtdaagse retraites gegeven in De Oude Abdij in Drongen bij Gent. Kortom, je ziet maar!

Magis

Onder de noemer Magis, organiseren de Jezuïeten ook internationale activiteiten voor jongeren, o.a. rond de Wereldjongerendagen. Voor meer informatie zie: http://www.magislowcountries.org.

 

 

Contactgegevens:

www.jezuieten.org
Ignatiushuis
Beulingstraat 11
1017 BA  Amsterdam
Tel. 020 679 82 07

Contact: platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net