Het Franciscaans Jongerenwerk

Wij, franciscanen, proberen in het Brabantse stadje Megen het verlangen naar God in ons bestaan levend te houden. Ons eeuwenoude klooster schept uit zichzelf ruimte voor rust en stilte. Graag stellen wij jou in de gelegenheid om ons leven mee te maken. Om de sfeer van gastvrijheid te proeven. Opdat je in een open en veilig klimaat na kunt denken over jezelf, je plaats in de samenleving en jouw eigen zoektocht naar God.

Als je met ons meeleeft, kun je jouw ervaringen met ons, en met andere jongeren, delen, door samen te werken en te bidden, door met elkaar in gesprek te zijn en samen te genieten van de schoonheid en rust die de plaatselijke omgeving, waaronder de tuin, ons woordeloos aanbiedt: gratis en voor niets.

Het klooster in Megen biedt je het hele jaar door de gelegenheid om individueel of in groepsverband een aantal dagen met ons mee te leven.

Het Franciscaans Jongerenwerk organiseert daarnaast een aantal specifieke activiteiten: kloosterweekends, bezinningsdagen en reizen. Daarin gaat het om de wederzijdse ontmoeting en de bezinning op vragen rond leven en geloven.

Zie ook het promotiefilmpje waarin de Franciscanen in Megen zich voorstellen en vertellen over hun gastvrijheid en jongerenwerk.

Franciscaans Jongerentreffen

Jaarlijks wordt in Megen een Franciscaans Jongerentreffen (FJT) georganiseerd. Een driedaagse manifestatie, met workshops en vieringen, die mede door jongeren zelf voorbereid, vormgegeven en gedragen wordt. Een promotiefilmpje

Ook bij de franciscanen in Amsterdam (Derkinderenstraat 82) vinden regelmatig bijeenkomsten voor jongeren plaats.

Contactgegevens

www.franciscanen.nl
www.franciscaansjongerenwerk.nl
Franciscaans Jongerenwerk
Kloosterstraat 6
5366 BH  Megen
Tel. 0412-465770
fjwmegen@hetnet.nl

Theo van Adrichem ofm
Kloosterstraat 6
5366 BH Megen

La Verna, Amsterdam
www.laverna.nl
Fer van der Reijken ofm
Derkinderenstraat 82
1062 BJ Amsterdam
Tel. 020-3467585

Hanneke ter Maat
johannawtermaat@outlook.com

team franciscaans jongerenwerk web