Casella, Hilversum

‘Daarvoor zijn jullie samengekomen: om één van hart en ziel te leven naar God toe’
~ Augustinus

Vanuit onze Augustijnse traditie zijn waarden als gastvrijheid, vriendschap en gebed heel belangrijk. We willen mensen nabij zijn: er ‘zijn’ en de ander ‘laten zijn’.
In onze gemeenschap volgen we de Regel van Augustinus. Daarnaast is ook de broederschap van Taizé een grote inspiratiebron voor ons.
Je kunt ervoor kiezen als meelever een periode met ons mee te leven. In deze periode ervaar je wat het kloosterleven met jou doet.

Wie wonen er in klooster Casella? Actueel drie Augustinessen en een mee-levend lid.
Veel vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om klooster Casella tot een levendige en warme plek te maken. Deze kleine gemeenschap is de dragende kern van onze missie.
Het gastenverblijf is bedoeld als een plek van stilte en ontmoeting voor jonge mensen. Het zijn veelal mensen die zoekend zijn in geloof en zingevingsvragen.

Het draait dus om de elementen van stilte en ontmoeting. De maaltijden worden in stilte gehouden, de stilte is te vinden in de gezamenlijke vieringen, in het stiltehuishuisje, het labyrint en het gebedsbos. Ontmoetingen vinden plaats in de gesprekken met leeftijdsgenoten en de zusters.