Kloosterweekend 2020: Kennismaking met het leven van Franciscus (AFGELAST IVM CORONAVIRUS)

Op 27-3-2020 in MEGEN

Tijdens dit introductieweekend maak je je samen met de andere deelnemers (maximaal 9) op een laagdrempelige manier bekend met het leven van Franciscus.

Klooster Megen
Tijdens dit introductieweekend maak je je samen met de andere deelnemers (maximaal 9) op een laagdrempelige manier bekend met het leven van Franciscus. Wie was die man? Wat bewoog hem? Waar lag zijn diepste verlangen? Hoe inspireert zijn levenswijze ons nog in de 21e eeuw? Daarbij gaat het niet zozeer om kennisoverdracht, maar veel meer om het beleven en ervaren van zijn nalatenschap.
 
Op vrijdag maak je kennis met de groep en de twee begeleiders. Vrijwel altijd is er dan of later in het weekend een rondleiding door het klooster, verzorgd door een broeder of zuster. Op zaterdag leer je het leven van Franciscus beter kennen, maakt je kennis met ‘de dialoog’ als basis en methodiek van de oriëntatie, met meditatie en gebed. Op zondag sta vooral stil bij de vraag wat zijn leven en levenswijze, voor jouw leven kan betekenen. Samen mag je dat vierend afsluiten op de zondagmorgen of het begin van de middag.
 
In het klooster heb je een eenvoudige, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. De maaltijden zijn, op de eerste en laatste na, in stilte.
Franciscaanse Beweging
Locatie:
Clarissenklooster Megen, Clarastraat 2, 5366 AK Megen
Inschrijven:
kloosterweekend.nl@gmail.com
 
Meer informatie over het kloosterweekend vindt u hier

Terug naar de agenda Terug naar de agenda