Exclusief weekend voor jonge mensen

Op 13-3-2020 in BERKEL ENSCHOT

Vanaf 2020 stelt het gastenhuis enkele weekends exclusief open voor jongerengroepen. Onder de begeleiding van een deskundige krijgen jonge mensen de kans om een weekend mee te leven in het ritme van de abdij.

Er wordt voorzien om samen met leeftijdsgenoten deel te nemen aan de abdijvieringen, aan een gesprek, aan arbeid, aan een wandeling. Er zijn enkele weekends op de maat van oudere scholieren (16- tot 18-jarigen) en enkele weekends door en voor jongvolwassenen (20- tot 25-jarigen).
 
Naast enkele weekends die reeds gereserveerd zijn voor bestaande jongerenkernen, bieden wij twee weekends aan die open staan voor geïnteresseerden.
 

Voor individuele jonge mensen

Tijdens het weekend van vrijdagmiddag 13 tot zondagmiddag 15 maart 2020 krijgen jonge mensen van 18 t/m 25 jaar de kans om te proeven van de stilte, om deel te nemen aan de gebedstijden van de monniken en om via diverse technieken aan de slag te gaan met de Bijbellezing van de zondag. Hierbij is een deelname aan de Nachtwake een geweldige ervaring. Het weekend wordt op zondagmiddag afgesloten met een bezoek aan de bierbrouwerij la Trappe. Het weekend wordt begeleid door de pastoraal werkster Margreet Chatelion Counet-Sanders. Enkele monniken verlenen daarbij hun medewerking.
 
Informatie en inschrijving gebeurt via een e-mail naar: margreetsanders@hotmail.com

Terug naar de agenda Terug naar de agenda