Zeven religieuzen over geleefde spiritualiteit

Benedictijnen, beeldje bij de Willibrordsabdij in Doetinchem
Benedictijnen, beeldje bij de Willibrordsabdij in Doetinchem.

‘Geleefde spiritualiteit’, zo heet de reeks lezingen door religieuzen uit zeven verschillende grote tradities van de Kerk. Monniken, paters, zusters en priesters spreken over de spiritualiteit van hun eeuwenoude orden en hoe die spiritualiteit mensen van nu kan inspireren.

Abt Henry Vesseur van de benedictijnen in Doetinchem houdt op dinsdag 4 oktober de eerste lezing van de reeks. De lezingen zijn een initiatief van de Dienst Liturgie en Kerkmuziek en de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond. Spiritualiteit is in. Maar wat mensen met dat woord bedoelen, is vaak heel verschillend. In de katholieke kerk is door de eeuwen heen een aantal grote spiritualiteiten en geestelijke families ontstaan. In een reeks van zeven lezingen laten de Sint-Gregoriusvereniging en Academie Rolduc belangstellenden kennis maken met deze bronnen van christelijke spiritualiteit en religieus leven.

Overzicht lezingen

4 oktober benedictijnen

Abt Henry Vesseur o.s.b. van de Sint-Willibrordsabdij in Doetinchem

1 november ursulinen

Zuster Angélique van Laarhoven o.s.u. met een inleiding door deken Ed Smeets over de lange traditie van de aanwezigheid van kloosters in Venray, die met het afscheid van de ursulinen eind 2022 eindigt.

22 november trappisten

Broeder Bruno Wilderbeek o.c.s.o. van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert, nu kluizenaar in Bergen

12 januari jezuïeten

Pater Ward Biemans s.j.

2 februari minderbroeders franciscanen

Broeder Hans-Peter Bartels o.f.m.
NB: 2 februari is de dag van het religieuze leven!

2 maart dominicanessen

Zuster M. Amata Mueller o.p. van het klooster Sint-Rosa van Lima in Sittard

18 april norbertijnen

Jos Bielen o.praem van Abdij Averbode in België

De bijeenkomsten vinden plaats in de Paterskerk in Venray (Leunseweg), telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur. Als tegemoetkoming in de kosten wordt per avond een bijdrage van € 5,- gevraagd, ter plekke te voldoen.

Aanmelden is dringend gewenst

Download flyer

Delen