Workshop Natuurmandala’s leggen

Op zaterdag 18 juni organiseren Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging een workshop natuurmandala’s leggen van 13.30 – 15.30 uur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in ’s-Hertogenbosch. Kosten € 12,50. Kom je verbondenheid met de natuur ervaren door natuurmandala’s te leggen in de kloostertuin!

Franciscus van Assisi zag alle schepselen – de mens, de dieren, de bomen en planten, de natuurverschijnselen, de aarde en de aardse elementen – als gelijkwaardig aan elkaar. Daarom noemde hij alle schepselen zijn broeders en zusters. In onze tijd zien we de natuur soms als iets waar we als mens boven staan, in plaats van dat we onszelf als onderdeel ervan zien. Die verbondenheid kunnen we (opnieuw) aanwakkeren en ervaren door natuurmandala’s te leggen. In de kloostertuin zullen we een mandala leggen met natuurlijke materialen, die je zelf verzamelt. De middag wordt begeleid door zuster Elisabeth Luurtsema (claris en woonachtig in Stadsklooster San Damiano) en Melissa Schilderink (religiewetenschapper en werkzaam bij de Franciscaanse Beweging). Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

 

 

Locatie: Kloostertuin, via de tuinpoort aan de Van der Does de Willeboissingel 12, ‘s-Hertogenbosch (poort sluit om 13.30 uur)
Kosten: 12,50

Aanmelden: shop.franciscaansebeweging.nl

Delen