Weekendretraite in Klooster Huissen (17-19 maart)

Deze weekendretraite zal je helpen om, vanuit verstilling, je geest tot rust te brengen en je hart mild te laten worden.

Je kent het vast wel: je geest en je hart zijn onrustig. Er zijn tienduizenden gedachten per dag en je piekert over de zorgen die je bezig houden, waardoor je hart onrustig blijft. Kennelijk zijn er genoeg krachten die je van je innerlijke rust en vrijheid beroven. Wat kun je doen?

Over de hele wereld bestaan er spirituele tradities die meditatieve methodieken hebben ontwikkeld met een rustige geest en een mild hart als doel. Tijdens deze weekendretraite is er dan ook veel tijd voor meditatie en verstilling. Zo krijgen je geest en je hart ruimte te ontspannen en je hart bovendien de gelegenheid open en mild te worden.

De retraite bestaat uit vijf bijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om rust te vinden en het hart te openen. Tijdens iedere bijeenkomst staat een begeleide meditatie centraal. Ook zijn er telkens korte inleidingen op het thema en is er aandacht voor reflectie en meditatieve beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Delen